Eindelijk! De wijnen zijn geplukt!


We zijn online!

De wijnplukkers zijn van start gegaan! Eindelijk is het zover... we mogen beginnen!

 

De site is live en maakt nu al overuren. Natuurlijk zijn hier heel wat zweetdruppels en lange nachten (met veel proeven) aan vooraf gegaan, maar dat is het uiteindelijk helemaal waard! Nu kan het echte feest beginnen!

Ben jij een echte wijnliefhebber? Maar weet je nooit welke wijn je moet bestellen? Aangezien het aanbod zo groot is en de prijzen zover uiteen liggen.. Wij van Pluk de Wijn maken het voor jou een stuk makkelijker! Wij plukken elke maand twee heerlijke wijntjes  voor een mooie prijs!


Voor de eerste maand hebben we een setje wijnen uit Duitsland geplukt; direct een verrassende keuze waar menig wijndrinker niet direct aan zou denken.
Desalniettemin naar ons idee een gouden vondst! 

 

In de wijnstreek Palts (pfalz) staan meer dan een miljoen wijnstokken, waar jaarlijks 2,5 miljoen hectoliter godendrank wordt geproduceerd. Voor 60% witte wijn (Riesling, Müller-Thurgau, Kerner, Gewürtztraminer, Morio-Muscat, Scheurebe en Chardonnay). Voor 40% rode wijn ( Portuguese, Dornfelder, Spätburgunder, Cabernet Sauvignon, Regent, Merlot en St. Laurent). Mede doordat Palts een hoog percentage aan zonuren heeft is het uitgegroeid tot Duitslands 1 na grootste wijngebied en zijn wij in staat hier mooie wijntjes vandaan te plukken!

 

Helaas is februari maar een korte maand en staan de volgende wijntoppers alweer klaar. Maar Palts is een streek waar wij zeker nog eens langs zullen rijden om die dikke druiven, geperst en wel, in ons glas te zien, te ruiken, te ervaren en natuurlijk te proeven!

Nog 2,5 week de kans voor deze wijnronde! Kom snel proeven!

 

Jouw Plukteam!
Tom&Toon

Elke maand twee wijnen


Unieke wijngebieden


Altijd genietenReactie schrijven

Commentaren: 0